Новини

Даня з мамою зараз знаходяться в Німеччині, м. Любек.

У зв'язку зі стресом і ковідом, перенесеним перед війною, вага цього 8-річного хлопчика впала з 13 кг до 11,7.

Дякуючи Німеччині, зараз Данечка забезпечений харчуванням спеціальним "Нутрідрінк". Щоб повернути колишню вагу, зараз він мусить випивати три пляшечки на день.

Також хлопчику держава приймаючої сторони сплатила візок активний, стільчик для сидіння та вертикалізатор. Мама чекає зустрічі з кардіологом, пульмонологом, щоб вирішити питання з апаратом ШВЛ, тому що той, що перед війною отримали від фонду, після ковіду виявився слабким для Дани і не виконує функцію дихання в повному обсязі: через низьку сатурацію Данечка став спати вночі у масці з апаратом.

Після німецьких канікул і коли буде готовий спеціальний стільчик для сидіння, Данечка піде до спеціалізованої школи з ухилом реабілітації по опорно-руховому апарату. А поки що він з мамою ходить на заняття до фізіотерапевта (Войта-терапія). Генетика та невропатолога ще знайти не вдалося.

Мама Дані пише: "У них, звичайно, медицина зовсім інша: уколів тут не роблять, навіть шприци не продаються в аптеках, лікування спрямоване більше на соціалізацію... Загалом живемо надією на краще. Слава Богу, жити є де (у таборі), їсти теж. Бережіть себе і мирного неба вам!"

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію