Фотозвіт

Доставлена допомога в Криворізький перинатальний центр

Цей медичний заклад надає допомогу вагітним, породіллям, немовлятам, в тому числі – глибоко недоношеним, гінекологічним хворим, в тому числі – дітям і підліткам. До цього закладу звертаються не тільки мешканці Кривого Рогу та прилеглих територіальних громад, а й громадяни, змушені евакуюватися з регіонів бойових дій та тимчасово окупованих рф територій. На сьогодні офіційно в місті Кривий Ріг зареєструвались більш ніж 74,5 тисячі біженців, а реально місто прийняло понад 80 тисяч людей.

Лікарі, які кожен день рятують життя передчасно народжених та новонароджених дітей, мали критичну невідкладну потребу у вдосконаленні неонатальної діагностики, яка на певних етапах медичної допомоги є вкрай важливою для ухвалення правильних рішень щодо тактики лікування та виходжування новонароджених у відділеннях постнатального виходжування та інтенсивної терапії, так і загалом всіх дітей, які проходять лікування в перинатальному центрі. Кількість маленьких пацієнтів перебільшує 1000 немовлят на рік.

Майже усі пацієнти потребують ультразвукової діагностики. Крім того, близько 15% новонароджених у відділенні спільного перебування матері та новонародженого мають потребу в діагностичному обстеженні для виключення ургентних патологічних станів.

УЗД апарат, який ми мріяли подарувати лікарні – це інструмент першої необхідності в діагностиці та спостереженні за станом здоров'я мам і дітей і в лікарні не було жодного сучасного апарату такого рівня! А проведення УЗД обстеження необхідно всім новонародженим дітям, не кажучи вже про виклики, які стоять перед лікарями при виходжуванні передчасно народжених малюків, де вага може досягати й 500 грамів.

Завдяки благодійним внескам клієнтів Монобанку на проєкт Куражу, пожертвам донорів платформи dobro.ua необхідна сума була зібрана і лікарі вже працюють з УЗД апаратом. 

Маючи таке обладнання у перинатальному центрі, лікарі мають можливість обстежувати всіх діток та вчасно надавати допомогу. Цей апарат вже використовується для своєчасної діагностики патології головного мозку, патології внутрішніх органів, нирок та опорно-рухової системи у всіх малюків, які народжені в цьому медичному закладі.

Дякуємо всім, хто допомагає нам досягати таких великих цілей!

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію