СПАСТИКА

Для абсолютної більшості людей таке слово, як «спастика» не говорить ні про що. Але батьки дітей з ДЦП добре знають це слово, оскільки воно описує величезну проблему. Уявіть собі, що вас попросили зігнути руку в лікті і дуже сильно напружити м’язи руки. Ви без проблем зробите це. Але що трапиться, якщо попросити вас потримати напруженою руку цілу годину, або спробувати щось зробити рукою при повністю напружених м’язах. А якщо це не година, а місяць, рік, все ваше життя… 

Спастика – це підвищення тонусу м’язів рук та ніг, що значно утруднює будь-які рухи, а також веде до деформації кінцівок та потребі в регулярних ортопедичних операціях. Діти з дитячим церебральним паралічем (ДЦП) часто мають спастику в кінцівках, що є величезною проблемою. Для одних це утруднення ходьби, для інших це повна неможливість ходити, а в найважчих випадках спастика значно ускладнює навіть догляд за пацієнтами.

Для того, щоб позбутися спастики і була винайдена селективна дорзальна різотомія. Суть операції в тому, щоб під нейрофізіологічним контролем (нейромоніторинг) частково пересікти чутливі нерви, що йдуть до ніг і зберегти рухові. Після операції спастика зменшується одразу після пробудження пацієнта з наркозу і дозволяє значно покращити результати реабілітації, полегшити догляд за дитиною, а також покращити ходьбу.


 

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію