Новини жовтень 2023

Реабілітація в Іоанновому центрі потрібна дітям із дуже різними діагнозами.

Наприклад, у Ванюші Кулеби парапарез. Ваня дуже добре реагує на реабілітацію: він навіть ходить самостійно, нещодавно навчився підніматися сходами на дитячому майданчику! А от із моторикою рук біда, та й над зміцненням м’язів спини та ніг треба ще працювати, як і зустрічатися з психологом.

Ваня вже першокласник, знає букви й цифри. Він не може розмовляти, але психолог навчив його спілкуватися за допомогою спеціальних карток.

У Артема Подлєсного СМА 1 типу. Важкий діагноз, за якого відмирають клітини спинного мозку. Лікування (ін’єкції препарату Спінраза) коштує таких нечуваних грошей, що отримувати його можна тільки за рахунок спеціальних програм. Окрім цього, підтримати дитину може тільки реабілітація

У Артема чудові новини, щойно йому ввели сьому дозу Спінрази, а реабілітація має посилити позитивний ефект!

17-річний Валерій Шило два роки тому переніс ішемічний інфаркт мозку. Завдяки реабілітації він підвівся з ліжка, але треба ще покращити ходьбу, запустити роботу лівої стопи та руки.

Валерій навчається в 11 класі на індивідуальній формі навчання, влітку їздив із батьками в Карпати. Багато часу проводить у гаджетах: підлітку надзвичайно важко переносити різку зміну в стані здоров’я та способі життя.

Кожному з цих хлопців реабілітація дасть більше можливостей, більше руху, більше свободи.

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію