Реабілітація для НЕЗЛАМНИХ дітей в Україні можлива

   Завдяки небайдужим українцям, організаціям, компаніям, підприємствам та меценатам з-за кордону вдалося зібрати майже 36 мільйонів гривень! На цю суму вже закупили найновіше технологічне медичне обладнання для відділення дитячої реабілітації лікарні Святого Миколая. Збір коштів реалізувала благодійна організація “Благодійний фонд “Незламні”.

   Фандрейзингова кампанія розпочалася 25 травня 2023 року на сайті dobro.ua – на суму 35 360 000,00 грн. для забезпечення обладнанням Відокремленого підрозділу “Лікарня Святого Миколая” Комунального некомерційного підприємства “Львівське територіальне медичне об’єднання “Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги”, щоб мати змогу більш ефективно надавати повний спектр реабілітаційної допомоги.

      “Для всіх велика радість, ми надзвичайно вдячні усім, хто долучився, хто допоміг здійснити нашу мрію! Це надзвичайно важливо для наших дітей, які отримують тут реабілітацію, для того, щоб вони могли відновлюватися в нас, в Україна, не їхали за кордон. Це надзвичайно полегшує нам роботу і додає якості нашій роботі, бо діти відновлюються набагато  швидше. Нове обладнання, яке закупили, покращить роботу і відновлення пацієнтів, багато з них побудовані на іграх, що важливо в процесі реабілітації дітей”, - розповів керівник  реабілітаційного відділення лікарні Святого Миколая Сергій Худа.

   Сергій Худа переконує, що тепер відділення UNBROKEN Kids має зовсім інші можливості, наводячи до прикладу Яну Степаненко, яка змушена була поїхати до Сполучених Штатів Америки на реабілітацію (бо у Львові, як і в Україні не було потрібного обладнання). Нині в лікарню Святого Миколая закупили все необхідне обладнання, що дозволяє надавати увесь цикл допомоги – від хірургії, протезування і до виписки маленького пацієнта.

   Нагадаємо, саме Яна Степаненко, юна дівчина з українського Нью-Йорка, стала обличчям кампанії збору коштів. Вона постраждала внаслідок ракетної атаки на краматорську залізницю у квітні 2022-го, тоді втратила обидві ніжки, лікувалася у Львові, отримала протези у Штатах. Нині повернулася до Львова, де вже пробігла символічну дистанцію у 70 метрів на півмарафоні і своєю силою духу надихнула багатьох. Тепер продовжує реабілітацію у лікарні Святого Миколая.

   Нині у відділенні є діти, які отримали травми внаслідок війни (мінно-вибухові, опікові травми), також є пацієнти з черепно-мозковими, спінальними травмами. Крім того є діти, які перенесли оперативні втручання після видалення пухлини головного мозку. 

   За час благодійної кампанії відбулося кілька культурних і спортивних подій, які присвятили збору коштів і де учасники донатили на дитячу реабілітацію (Львівський напівмарафон НЕЗЛАМНОСТІ, Фітнес-конвенція For Fit Day 2023, Business Dragons Cup), приєднувалися і зірки естради (ансамбль “Дударик”, Оля Полякова, Ніно Катамадзе).  Крім того найбільший український медичний провайдер Helsi допоміг поширити інформацію про збір по всій Україні і таким чином зібрали майже 300,000 гривень.

   “Найбільшу допомогу серед львівських підприємств надали освітяни – навчальні заклади та відділи освіти зібрали разом    10,000,000 гривень! Неймовірна сума, як і кожен, хто зробив пожертву! Сильно допомогли також львівські комунальні    підприємства. Ми щиро дякуємо всім: організаціям, компаніям, приватним бізнесам, небайдужим українцям та друзям з-за    кордону, хто допоміг реалізувати цей важливий проєкт і зробити можливою найкращу реабілітацію для дітей в Україні!”, -    підсумував виконавчий директор фундації UNBROKEN Олександр Кобзарев.

   Загалом найбільший внесок зробила німецька організація DAHW (Deutsche Lepra- und Tuberkulosehilfe e.V.), пожертвувавши  512,000 євро. 

 

Список обладнання, яке закупили для реабілітаційного відділення:

1. Система для мобілізації організму та функціональної реабілітації Imoove 600, ALLCARE innovations

2. Сходи для перенавчання ходьби

3. Апарат фокусованої п’єзоелектричної ударнохвильової терапії enShock

4. Апарат для лазерної терапії Opton Pro

5. Пристрій для реабілітації та функціональної сенсорно-моторної оцінки нижніх кінцівок Hunova

6. Роботизований стіл-вертикалізатор з інтелектуальною системою для розробки нижніх кінцівок А1-3

7. Роботизована інтелектуальна система з зворотнім зв’язком для реабілітації верхніх кінцівок A2-2

8. Віртуальна реабілітаційна система Neofect Smart Board BDC, максимальна комлектація та Віртуальна реабілітаційна система Neofect Smart Glove GLCA3, максимальна комлектація (S, M, L) та Neofect Smart Kids KDCA4

9. Реабілітаційна дошка Neofect Smart Pegboard

10. Багатофункціональний стіл для розробки дрібної моторики рук Manualex M12

11. Тренажер для активної реабілітації Mini Tensor

12. Реабілітаційна локомоторна станція для неврологічної реабілітації h/p/cosmos locomotion 150/50 DE med з динамічною системою зниження ваги система h / p / cosmos airwalk включаючи безшумний компресор (Німеччина)

13. Апарат електротерапевтичний для ТЕКАР терапії Thermo Pro (Zimmer MedizinSysteme Німеччина)

14. HITOP HiToP 2touch (gbo Medizintechnik AG Німеччина)

 

Щиро дякуємо всім донорам, кожному українцю, за підтримку проєкта!

 

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію