Біонічний протез руки для захисника, який перевершив усі найоптимістичніші сподівання лікарів

Після множинних поранень, трьох інсультів і зупинки дихання - без сторонньої допомоги він навіть сидіти не міг. А тепер, за 8 місяців щоденної важкої праці зі спеціалістами Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), захисник повністю повернув собі контроль над тілом. Він завершує протезування, готується до виписки та мріє стати фізичним терапевтом.

22-річний Георгій Раскалєй із міста-героя Ірпінь. Він захищає країну з 19 років, на донецькому напрямку. І там, але вже в районі Бахмута, у травні 2023 року року молодий боєць отримує важке багатоуламкове поранення. Ворожа міна влучає прямо у бліндаж, де був молодий боєць. На місці в Георгія стається три крововиливи у мозок, а у лікарні Дніпра - зупиняється дихання. До тями воїн прийде лише у столичному шпиталі, де дізнається про втрату руки.

Попри те, що лікарям вдалося зберегти життя молодого захисника, шанси на його відновлення були мізерними. На реабілітацію Георгія відправляють до Львова - у Центр НЕЗЛАМНІ. Тут за складного пацієнта береться мультидисциплінарна команда. Щодня по 8 годин виснажливих занять. І за вісім місяців хлопець, який не міг ходити, а сидячи тримав баланс не довше 20 секунд - відновив усі свої фізіологічні функції.

Тепер настала черга протезування. Мультидисциплінарна команда ухвалює рішення встановити Георгію найбільш функціональну та високотехнологічну штучну кінцівку - біонічну руку. Це стало можливим завдяки благодійникам проєкту "Протези для Незламних"  та підтримки журналу Forbes Ukraine. Георгія вже протезують спеціалісти центру. Залишились останні штрихи: підігнати куксоприймач та навчитися користуватися біонічною рукою.

Ось що каже НЕЗЛАМНИЙ захисник за крок до виписки: «Коли я отримав поранення, я думав, що на цьому моє життя закінчилося і краще б я помер. Проте мама не дала мені здатися. Я повністю відновився і зараз вже успішно інтегруюсь в соціум та повертаюсь до мирного життя. Нині я навчаюсь на спеціаліста з реабілітації і вже навіть здав першу сесію. А ще я повернувся до свого хобі - бальних танців”.

Дякуємо всім за допомогу та довіру! 

Збір на біонічні протези продовжуються. На жаль, багато поранених захисників потребують нашої допомоги. Підтримати його може кожен охочий. 

 

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію