Має залізну руку і вже повернувся до побратимів

З корабля на війну! Моряк, який третину життя провів у плаванні, став до оборони країни - щойно ворог окупував його рідне місто. Через півтора роки ворожий снаряд відтяв захисникові руку. Після відновлення та отримання біонічного протезу у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) воїн повернувся на фронт.  

Чоловіку - 31 рік. З огляду на певні обставини чоловік не розголошує своїх імені та прізвища. Його позивний «Моряк». До початку великої війни він був штурманом дальнього плавання. За понад 10 років встиг побачити весь світ. Війна застала його в Миколаєві. Його судно саме зайшло в порт міста, аби завантажити товар на експорт, але так і не відправилося у плавання - почалася війна.  

Захисник спершу записався в сили територіальної оборони Миколаєва, а згодом вступив у лави 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Важке поранення отримав наприкінці серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Андріївки, що на Бахмутському напрямку. Тоді він з побратимами висувався на позиції. Ворог почав артилерійський обстріл. Снаряд влучив прямо в машину наших захисників. Уламок боєприпасу повністю відрізав руку бійця. У низці шпиталів його стан стабілізували та провели первинні операції щодо формування кукси.  

Для подальшого лікування та протезування бійця скерували у Львів - в Центр НЕЗЛАМНІ. Вже тоді він говорив, що хоче повернутися на фронт. Тож після заживлення ран, мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановили захисникові максимально функціональну штучну кінцівку. За 4 місяці реабілітації у Центрі НЕЗЛАМНІ боєць повністю відновився і повернувся в стрій. Каже: «Добре, що живий. Тепер я маю залізну руку і вже повернувся до побратимів, бо можу».

Біонічний протез руки боєць зміг отримати завдяки проєкту  “Протези для Незламних”.

Дякуємо всім благодійникам! 

Збір на біонічні руки для захисників триває. Підтримати його може кожен охочий.

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію