Вчитель фізичної культури, який втратив руку на фронті, здійснив свою мрію після реабілітації

Ще в серпні 2023 року ми збирали кошти на біонічний протез для нашого захисника, який до повномасштабного вторгнення працював вчителем фізичної культури, Валентина Анохіна. Валентин після втрати кінцівки мріяв грати у баскетбол та продовжувати закохувати дітей у спорт!  І ось він  це зробив! Триочковий кидок біонічною рукою. Захисник здійснив свою мрію через 5 місяців після реабілітації. За допомогою протеза закинув баскетбольний мʼяч прямо у кошик.

32-річний Валентин Анохін із села на Рівненщині. Навесні 2022 року педагога мобілізували. А влітку 2023-го на Куп‘янсько-Лиманському напрямку Валентин зазнав важкого поранення - в трьох метрах від нього розірвався танковий снаряд. “Фізрук” дивом вижив, але втратив ліву руку.

Після час лікування та відновлення у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вчитель-захисник найбільше переймався тим, чи зможе знову навчати дітей гри у баскетбол та закидувати триочкові. Аби і далі вправлятися з м’ячем звичайного протеза недостатньо, потрібен високотехнологічний. Тож наша мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановити вчителеві біонічну кінцівку.

«Я дуже чекав на свою штучну руку. За час після поранення я вже звик справлятися багато з чим і однією рукою. Але, коли одягнув протез, то відчув як полегшилася щоденна рутина. Тепер я можу робити все вдвічі швидше», - ділиться відчуттями захисник. Але найголовніше, що здійснилась мрія Валентина. Можливості біонічної ріки повернули йому здатність знову грати у баскетбол.

А от чи зможе Валентин повернутися до вчителювання, чи і надалі залишиться на військовій службі - наразі невідомо. Це рішення буде ухвалювати військово-лікарська комісія.

Біонічний протез руки захисник зміг отримати завдяки проєкту  “Протези для Незламних”.

Дякуємо всім благодійникам! 

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію