Новини

Складний шлях Матвійка, хворого на гострий білінійний лейкоз, спостерігала вся країна. Хлопчика, якого всиновили люблячі батьки, у 2017 році рятували усі. Це був довгий і важкий шлях, трансплантацію кісткового мозку провели успішно на початку 2018 року і через кілька місяців Матвійка в ремісії повернувся в Україну. Нарешті можна було видихнути і побути звичайної щасливою сім'єю.

У травні 2019 аналізи, які регулярно брали у Матвія, виявилися нестабільними. Здали ще двічі: результати коливалися, рівень тромбоцитів був лякаючи низьким. Незабаром тромбоцити піднялися, але батьки з лікарями ОДКБ все ж прийняли рішення про всяк випадок взяти пункцію кісткового мозку. Результат шокував: 52% бластів, ракових клітин. Через 2 дні Матвій із мамою вже були в Мінську, де діагностували рецидив по лімфобластному лейкозу.

Матвію потрібна була повторна трансплантація. Білоруський науково-практичний центр дитячої онкології, гематології та імунології виставив рахунок в 150 000 доларів на ТКМ, підготовку до неї і відновлення після неї. Перший внесок за лікування вже зроблений нами із залишку коштів на рахунку Матвія.

Дякуючи Українській Біржі Благодійності було зібрано 300 000,00 грн (триста тисяч гривень, 00 копійок) та перераховано 23.09.2020 року на рахунок БФ «Помагаєм» для оплати лікування хлопчика. Зараз ми маємо наступні новини від батька: «Ми перебуваємо в м. Регенсбург. У Матвія стався рецидив. У Cuno-клініці (дитяче відділення Університетської клініки м. Регенсбург) розпочато гормональна і хіміотерапія.

Напередодні рецидиву отримали позитивну відповідь про фінансування підтримки антитілами. Але зараз про це мова не йде і розпочато інше лікування. Тепер чекаємо рішення про фінансування лікування».

На превеликий жаль, серце хлопчика не витримало, він нещодавно помер. Наші найщиріщі співчуття родині, які мужньо та з такою любов'ю боролися за життя Матвійки!

Залишок коштів у розмірі 300 000, 00 грн (триста тисяч гривень, 00 копійок) ми плануємо повернути згідно Правилами, Принципами та Процедурами МБФ УББ.

Величезне дякуємо усім донорам УББ та команді УББ за співпрацю та підтримку!

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію