27.02.2024 пройшла операція у Соколової Вікторії, 2006 р.н.

Родина Соколових з міста Луганська. Тут  народилася і Вікторія.

При народженні проблем з серцем у дівчинки не було виявлено. З п’яти років  почали з’являтися перші симптоми  серцево-судинного характеру - задуха, відчуття нестачі повітря. А після того, як дівчинка переболіла ковідом, додалися ще проблеми з серцебиттям та тиском. Після проведеного обстеження був встановлений діагноз ВСД, тахікардія. Призначене  лікування не допомагало дівчинці. Безпричинна слабкість, прискорене серцебиття, утруднене дихання, задишка та головні болі постійно супроводжували дитину.  Перед  початком одинадцятого класу батьки вирішили ще раз обстежити Вікторію та  звернулися до Науково-медичного центра дитячої кардіології та кардіохірургії у м. Дніпро. Тут дівчині вперше виявили ваду серця - відкриту артеріальну протоку. Тоді дівчинка закінчувала школу, почалося повномасштабне вторгнення і ніяких мір з лікування не було прийнято.

У 2023 році стан дівчинки  знову погіршився. Родина в цей період переїхала вже до Києва, тому звернулася в інститут серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова. Після ехокардіографічного обстеження діагноз було підтверджено -   відкрита артеріальна протока 3 мм. Лікарі порадили  зробити  інвазійне втручання як найшвидше.

Родина зараз мешкає у Києві, покинула рідне місто Луганськ у 2014, коли почалися бойові дії. З того часу змінювали 5 разів місце проживання - Кремінна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ,  Одеса, Запоріжжя. Але весь цей час війна наздоганяла їх. У червні 2022 року батьки прийняли рішення переїхати в Київ, де проживають всі разом і зараз.

Вікторія  поступила та навчається в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова на вчителя-дефектолога (логопеда), мріє допомагати діткам з різними вадами.

У зв’язку з тим, що значна частина доходів родини йде на оренду житла, самостійно закупити оклюдер для проведення ендоваскулярної операції родина не має можливості. Тому звернулися за допомогою.

27 лютого 2024 року Вікторії була проведена ендоваскулярна операція. Оклюдер для дівчинки, вартість якого становить 41 тис. грн було придбано за рахунок благодійників, які підтримують ініциативу Сабіни.

Сьогодні Вікторію вже готують до виписки.

Щиро дякуємо за допомогу Сабіні Мусіній і кожному благодійнику за ще одне врятоване сердечко.

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію