Відновлення здоров’я захисників та захисниць

В Обласному клінічному центрі нейрохірургії та неврології Захисникам та Захисницям стаціонарно допомагають відновлюватися після черепно-мозкових, спинномозкових, мінно-вибухових травм та травм периферичної нервової системи.

Під час повномасштабної війни навантаження на лікарів значно зросло. За місяць лікарня приймає близько 2000 пацієнтів. Половина з них – це нейрохірургія. 

Травми нервової системи, опорно-рухового апарату чи хребта, а також черепно-мозкові пошкодження потребують специфічного лікування та повноцінного курсу реабілітації для відновлення втрачених функцій. Бо цей напрям впливає на майбутнє життя людини: не лише її фізичну активність і самопочуття, а і працездатність, її мобільність, соціальну адаптацію.

Зараз для відновлення здоров’я українців у лікарні використовують  велотренажери, доріжки, тренажери для відновлення різних суглобів.

З появою професійного високотехнологічного електроміографічного комплексу, який з’явився у лікарні завдяки благодійній підтримці Vulkan Casino, процес реабілітації пацієнтів йде значно швидше. 

Електронейроміографія  – єдиний метод для діагностики проблем, пов’язаних з ушкодженням м’язів та нервів, це метод статистичного дослідження, що визначає функціональний стан скелетних м’язів та периферичних нервів. Метод заснований на оцінці рівня їхньої електричної активності. Він допомагає встановити місце ушкодження нерва, дати інформацію про причину атрофії м’язів, паралічу м’язів, або нервової чутливості м’язів. 

«Мотивація до життя і подальшого відновлення наших  пацієнтів вражає. Незалежно від поранення люди працюють над собою, шукають роботу. Вони хочуть рухатися і продовжувати жити» -  лікар  ФРМ, керівник мультидисциплінарної реабілітаційної групи Катерина Зіновʼєва.

Дякуємо за допомогу! 

 

 

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію