Руйнівна зброя, що знищує націю

Війна залишає рани у житті людей: фізичні, психологічні, моральні травми. Фізичні шрами — видимі, рани про які прийнято говорити і звертатися по допомогу, ті, що визнані суспільством. А є травми, які неможливо озвучити. Через нестерпний біль, через стереотипи у суспільстві. І зараз ми говоримо не про посттравматичний синдром, який мають всі хто переживає цю війну, а про жінок, які пережили сексуальне насильство від російських загарбників. І якщо так сталося — це злочин. А жінці, яка вижила, потрібна повага, відчуття гідності, прийняття та рівне ставлення, оскільки вона вціліла!

"Цей страшний досвід залишається в свідомості жінки, не даючи відчуття безпеки, повноти життя. Передаючи нащадкам тривогу і безпомічність. На це і націлена зброя ворога. У сучасному світі до жінки багато вимог, нові можливості не дають місця проявам слабкості, швидкий рух подій навколо значно звужує ймовірність отримання підтримки. Але, якщо біль замикає у пастці самотності, і поруч немає підтримки, тоді жінки завмирають у мовчазному болю, а відчуття цінності, гідності, безпеки та права на свободу розчиняється у скоєному злочині — так вони відчувають." — говорить Євгенія Аракєльян, одна з провідних психологинь, яка активно надає допомогу в проєкті GIDNA.

За статистикою жінка звертається за допомогою через 8 років після того як сталася трагедія, але за цей час вже сформувалася низка проблем, які потребують довготривалої терапії, тобто ці 8 років жінка може жити зовсім іншим життям.

Програма GIDNA розрахована на допомогу за короткий термін — 10 сесій від професійних психотерапевтів, які можна пройти онлайн, з будь-якої точки світу, абсолютно анонімно. І завдяки благодійному внеску від компанії Vulcan та благодійного партнера dobro.ua у проєкта Gidna від команди БО «БФ Майбутнє для України» є можливість розширити програму та надати допомогу ще більшій кількості жінок.

Головна ціль — повернути жінці основу стійкості та віри, що вона керує своїм життям і вона цінна!

Ми маємо зберегти нашу націю, справжніх берегинь українського роду, адже кожна жінка того GIDNA!

На фото:  Євгенія Аракєльян -  психологиня, яка надає допомогу в проєкті GIDNA.

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію