Новини травень 2024

26 квітня завдяки dobro.ua ми провели довгоочікувану супервізійну зустріч із психологами для дитячих будинків сімейного типу, прийомних, опікунських та патронатних родин. 16 родин, які були присутні на зустрічі, разом виховують 155 дітей!

Серед батьків було чимало переселенців із Берислава, Волновахи та інших міст і селищ, яким через повномасштабне вторгення довелося починати життя великої родини з нуля на новому місці. 

Темою зустрічі було «Батьківство без стресу. Типи прив’язаності та вплив психологічної травми на особистість». Проводили її психотерапевтка, керівниця психологічної служби ГО «Мартін -клуб» - Ганна Тартинська та дитяча психологиня Центру Допомоги Врятованим - Юлія Сідорук.

Ми давно не проводили таких зустрічей, тому не дивувалися, що бурхливе обговорення болісних питань часто уводило нас від основної теми, але досвідчені психологині повертали батьків до плану зустрічі. 

Адже скільки не обговорюй проблеми комунікації прийомної родини з учителями, шкільними психологами, соцслужбами, біологічними батьками, суспільством узагалі – все так чи інакше впирається у психологічні травми та насильство, пережиті дітьми.

Ті самі шкільні психологи з їхньою крихітною зарплатнею здебільшого не можуть бути досвідченими фахівцями у питаннях травми. А саме таку кваліфікацію треба мати, щоб працювати з прийомними дітьми й батьками або хоча б розуміти їх.

Частиною своїх знань психологи щиро поділилися з учасниками зустрічі. Ми зафіксували, які питання хвилюють батьків для підняття їх на наступних тренінгах, і поділилися з ними контактами допомагаючих організацій та фахівців.

Щиро дякуємо dobro.ua, всім донорам та підписникам, хто донатив на потребу «Зустрічі, які допоможуть сиротам»! Саме завдяки вам ми підтримали прийомних батьків.

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію