Що ми вже зробили

Вітаємо, друзі! Ділимося з вами виконаною роботу за проєктом!

Допомога ВПО, що проживають на базі табору «Еколог» (Полтавська обл.)

Закупили 6 конвекторів, 1 мікрохвильовку, 2 електрочайники, 2 сушилки для білизни на загальну суму 25.000 грн.  У обласному дитячо-юнацькому оздоровчому таборі ,,Еколог” Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, що знаходиться в селі Міські Млини Полтавського району (5 км від смт Опішня та 50 км від м. Полтава). проживає 146 чоловік (переселенці з Донецької, Харківської, Луганської областей).

З них:

- сімей – 53;

- чоловіків – 46;

- жінок – 100;

- дітей – 37;

- людей похилого віку – 29;

- людей з інвалідністю – 4.

У зв’язку з тим, що розпочався опалювальний період, але в приміщенні табору холодно та сиро, адміністрація попросила допомоги у вищеперерахованому обладнанні.

 

Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги

Закупили 5 конвекторів загальною вартістю 19.945 грн.

Першочергово заклад надає соціальні послуги особам, які пережили або переживають складні життєві обставини. Але з початку повномасштабної війни в Україні у закладі створено 260 ліжко-місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни. З 24 лютого більше 2000 осіб отримали допомогу у закладі. Частина людей залишилась на довготривале проживання, так як не мають, куди їхати. Наразі у закладі проживає 249 осіб (з них 122 жінки та 64 дитини).

На даний час в Центрі проводяться роботи по підготовці до опалювального сезону, є потреба в обігрівачах

 

 

ГО «Елеос»

Закупили капці та шкарпетки для 80 осіб та 20 дітей. на 25 000 грн.

Мережа “Елеос-Україна” була заснована у 2014 році та налічує 12 організацій у різних регіонах України. Робота організації базується виключно на принципах верховенства права та поваги до особистості й визнає виключне право кожної людини вільно обирати своє місце проживання, методи охорони здоров’я, юридичну, соціальну, психологічну допомогу. Головною цінністю є милосердя та захист прав людей.

Від початку повномасштабного вторгнення Мережа ГО “Елеос-Україна” продовжує активно працювати в гуманітарному та соціальному напрямку в кожному регіоні де має представництва.

15 липня та 20 серпня 2022 року було відкрито 3 шелтери для постраждалих від домашнього, гендерно-зумовленого насильства та ВПО — загально в них проживає 77 людей.

На початку серпня також відкрився великий шелтер розрахований на 80 людей (жінки з дітьми) для внутрішньо-переміщених осіб.
Шелтери Мережі “Елеос-Україна” знаходяться у Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій, та Рівненській області та на початку листопада ми відкриємо реабілітаційний шелтер для постраждалих від сексуальних злочинів та тортур (усі вони також і ВПО) на Франківщині.

В усіх шелтерах надається соціальна допомога, психологічна, правова, гуманітарна та забезпечено співпрацю та взаємодію із державними установами для гарантування всебічного супроводу та підтримки клієнтів шелтерів.

 

 

Центру художнього моделювання та дизайну Львова

 

Закупили бойлер, термоси, електричні розкладні сушарки, марміти для підігріву їжі, ліхтари на батарейках в укриття на 30 000 грн.

Від початку повномасштабного вторгнення у гуртожитку Центру проживало близько 300 внутрішньопереміщених осіб. На даний час у гуртожитку проживають 47 людей, які вимушені були покинути свої домівки через військову агресію з боку рф.

 

Дитячий оздоровичий центр соціальної реабілітації санаторного типу Дніпровської обласної ради «Перлина Придніпров’я»

 

Закупили газові балони 4 шт.  та казанки 4 шт. на загальну суму 26.104 грн.

Наразі на базі закладу проживають люди, евакуйовані з тимчасово окупованих територій або з тих, де ведуться активні бойові дії.

Зараз у закладі проживає 125 внутрішньо переміщених осіб, з них 69 жінок, 26 дітей, 11 людей пенсійного віку та 1 особа з інвалідністю.

 

 

Загальна сума витрат станом на 08.11. становить 126 049 грн., допомогу отримали 518 дорослих та 149 дітей.

Допомогти може кожен

Допомогти простіше, ніж ви думаєте. Створіть власну кампанію збору коштів та діліться з друзями.
Разом ми швидше збираємо гроші!

Створити кампанію