Психологи Запоруки!

Шановні друзі! Наша психологічна  служба продовжує працювати  і поруч там де найбільше болить. Психологи Запоруки ні на мить не залишали своїх підопічних, 24/7 супровід під час лікування, евакуації, операції, повернення  додому, допомгають адаптуватися до нових умов воєного дитинства та життя.

 "

Знайомство нашої психологині Maryana Nych із 6-річною Сонею та її родиною почалося завдяки неслухняному волосcячку дівчинки. Батьку ніяк не вдавалося його приборкати. Тож Мар’яна прийшла на допомогу — хвостики нарешті були заплетені.

Соня та її рідні стали першою родиною, з якими почали працювати наші психологи в лікарні Святого Миколая, де в форматі офлайн віднедавна запрацювала психологічна служба від «Запоруки».

...Дівчинка з мамою знаходилися в своїй квартирі у Новобродівці, що на Донеччині, коли в оселю влучив снаряд. Обох було важко поранено. В мами – рвані рани. Соні прийшлося ампутувати ніжку вище коліна. Тато, в якого вже інша сім’я, як тільки дізнався про таку біду, кинув все і примчався до Львова, де в різних лікарнях лежали його поранені дівчата.

Справжнім жахіття для батька стало те, що він гадки не мав, як розмовляти зі своєю дитиною тепер? Що казати? Як втішати? Як підбадьорювати дівчинку, в якої немає ніжки? Чоловік був у паніці. Йому здавалося, що він робить замало, «не так». Але «як треба» — не знає…

Мар’яна допомогла йому з цим впоратися. «Ви все робите правильно. Просто продовжуйте бути поряд із ними й надалі», — сказала вона чоловікові. Ці слова стали для нього опорою.

Наразі Соня разом із мамою у Нідерландах. Їй встановили протез, і вона помалу вчиться самостійно ходити. Поруч із нею дві мами. «Мама Люда», як її називає Соня, — нинішня дружина тата. Жінка, яка ніколи нікуди в своєму житті не виїжджала, залишила свій дім, аби допомогти своєму чоловікові доглядати його дочку та її маму. Відтепер вони всі одна родина.

Любов, турбота, спокій, свої люди поряд — все, що потрібно, аби одного разу забути про пережите жахіття. Що і сталося з цією маленькою красунею🧡"

Дякуємо всім хто з нами поруч! Проєкт триває"

Anyone can help

Help is easier than you think. Create your own fundraising campaignand share with your friends.
Together we collect money faster!

Create a campaign